Bloggar‎ > ‎Bentes blogg‎ > ‎

Omtag

skickad 7 nov. 2016 11:42 av Bente Kaj Henriksson   [ uppdaterad 7 nov. 2016 11:51 ]
Min nya hemsida är strax klar. Det har varit både frustrerande och roligt att hålla på med den. När jag nu formulerat mig, berättat om vad jag erbjuder, mina kompetenser etc så formulerar jag mig, väger orden, tänker till kritiskt, typ ny är det väl bara för mycket. Det blir tydligt vad som är otydligt eller glasklart. Skrivandet, formulerandet, påverkar mig i en mentalt cirkulär rörelse. Det är också tydlig att jag är i en brytningstid där jag gör omtag med vad jag ska och vill syssla med.

Jag har också gett en hemsida till min dotter, som startar en liten rörelse i hälsobranschen.

Kort sagt så har jag varit i en kreativ göra-hemsidor-bubbla.

Lördag kväll vid pass 17-tiden behövde jag ge mig lite luft, så jag tog en promenad i närområdet. Jag kom inte långt förrän jag såg trevliga lampor lysa i kvartersgården. Det lyste i flera fönster och jag gick fram och kollade. Öppet, stod det på dörren. Jag gick in och bad närmast om ursäkt för mig själv. Berättade att jag var på upptäcktsfärd i mina nya hemtrakter. Jodå, jag var så välkommen.

Köpte mig en kopp kaffe och en bulle och fick löftet om att bli guidad i byggnaden när jag fikat klart.

Under rundvandringen fick jag veta att här bedrivs diverse olika verksamheter och att det är Solna stad som är huvudman. Efter-skola-verksamhet för skolbarn som går i åk 4-5-6. Ungdomsverksamhet. Solna hembygdsförening träffas där ibland kvällstid. Dans för barn från 2 år och uppåt på lördagarna. Det fick mig att vässa öronen. Jo då, mina barnbarn är så välkomna till våren. Dansen drivs av Bliss Dance Academy och jag fick telefonnummer dit. Jag berättade om mina barnbarn och att deras mamma är danspedagog, som visserligen skolar om sig nu, men i alla fall, och hon berättade att även hennes dotter är danspedagog. Jag berättade att jag är nyinflyttad och hon berättade att Solna hembygdsförening kanske skulle vara något för mig. Av någon anledning frågade jag om de hyr ut lokaler också. Ja, vi gör ju det, sa hon. Det fick nackhåren att resa sig på mig. I kreerandet av dotterns hemsida har jag själv hittat på en tjänst som hon kan erbjuda omvärlden, nämligen dansträning. Jag skulle själv vilja motionera dansandes och särskilt träna de muskler som förtvinar då man sitter och skriver böcker och gör hemsidor. Jag har gjort en intresseanmälan till henne för en sådan kurs och nu hade jag alltså lokalen närmast i hamn.

- Vi skulle behöva ha en folder som berättar om all verksamhet, sade damen till sist. Jag tror hon var föreståndare.

- Vill ni ha hjälp att göra en sådan, hörde jag mig själv säga och reagerade själv med förvåning.

Vi utbytte kontaktuppgifter och jag gick hem. Det är klart att jag ska erbjuda mig att hjälpa mindre verksamheter att presentera dig. Varför har jag inte tänkt på det förut?

När jag kom hem satte jag mig med min egen hemsida igen och skrev in att jag hjälper till med presentationer också, både trycksaker på papper och hemsidor skapade i Google Site. Därmed sluts en sorts cirkel, eftersom jag jobbar professionellt med sådant i över 10 år och dessutom gjort allehanda presentationsjobb åt de nätverk och nätverksföretag jag ingått i de senaste 20 åren.

Det kallar jag omtag. Och blotta tanken känns himla kul, faktiskt. Det skulle dessutom göra att jag lite snabbare lär känna min nya hembygd.
Comments