Bloggar‎ > ‎Perspektivs blogg‎ > ‎

Seminarium om Enskilt mentorskap

skickad 24 maj 2017 08:08 av Bente Kaj Henriksson   [ uppdaterad 24 maj 2017 08:36 ]
I samarbete med Boffice, Solna, lede jag idag ett kort seminarium om mentorskap för entreprenörer. Hur skulle det vara att ha en mentor? - det var rubriken för anförandet. 

Sedan jag avvecklat mig som seminarieledare, bl a i mentorprogram, har jag allt som oftast tänkt att det där med att skaffa en mentor, det kan man ju göra själv. Särskilt om man inte är ute efter de gruppreflektioner som blir möjliga i mentorprogram. Det borde passa ensamskuttande entreprenörer mycket väl. Driftiga som de är, annars skulle de inte välja den entreprenöriella banan. Så har jag tänkt.

Sju engagerade entreprenörer kom. Alla känns fullt kapabla att ta egna initiativ i den riktningen. Utifrån den dialog vi förde landade jag själv i att det skulle vara bra att finna neutral saklig information om vad enskilt mentorskap kan innebära. En information som inte vill sälja på dem något (mer än möjligen en fördjupande bok). En plats dit man kan lägga berättelser hur det gått, om värdefulla erfarenheter och kanske också tokerier.

Så kommer det att bli. På min hemsida kommer en sådan information att finnas. Snart. Dit kan enskilda adepter och mentorer hänvisa sin andra hälft för att få mer kött på benen innan man bestämmer sig för att kliva på mentorskapsbåten.
Comments