Bloggar‎ > ‎Perspektivs blogg‎ > ‎

Unexit?

skickad 8 nov. 2016 07:02 av Bente Kaj Henriksson
Som sagt, det är val i USA idag. Ett historiskt val på många sätt. 

Jag tänker om herr Trump att han är en psykopat med mycket pengar, att han är skicklig att få rubriker av lögner, oförskämdheter och anmälningar, att han fångar upp de stora massorna av besvikna människor som önskar gångna tider tillbaka och som vill leva the american dream igen. Alla projicerar sina egna behov på denne herr Trump. Han kommer att få det svettigt om han vinner. Men det tror jag inte han gör.

Istället tror jag att han förlorar och att han inte kommer att erkänna det. Förlora går inte och särskilt inte mot en kvinna. Han kommer att uppvigla till krig. Om inte rent fysiskt så på alla andra sätt. Han kommer att göra tillvaron för Hilary Clinton till ett helvete och göra det omöjligt för henne att få något gjort som president. Han kommer att så split i senaten och i samhället. 

Tanken flög i mig. Tänk om han lyckas splittra det amerikanska folket så att USA kollapser och inte blir förenade längre. Ett nytt sammanbrott, typ USSRs, ett nytt brexit fast med vissa av Amerikas stater dom träder ut ur unionen USA. Helt enklet ett Unexit. Undrar hur stark konstitutionen är egentligen?
Comments