Gul jonne

Gul jonne är inte bara en biografisk roman om Henrik W Törnqwist. Det är också en skildring av några kända folkkära arbetsplatser och en spegling av samhällsutvecklingen det senaste halvseklet.


Intervjuer blev till en bok

Först var jag fascinerad av Henriks liv och de jobb han haft och bad att få intervjua honom. Det var hösten 2020. Senare, under arbetets gång, blev det uppenbart att båda har erfarenhet av familj och arbetsliv med särbegåvningar och andra egenheter.

Boken fick namnet Gul jonne, en metafor för Henriks lust att, redan i unga år, ge sig ut på morsans gula jonne (cykel) för att upptäcka och lära. 

Henrik har en alldeles egen moralisk kompass som gett honom ett händelserikt liv och hans berättelse belyser arbetslivets (miss)bruk av särbegåvningar och avtäcker samhällsutvecklingen det senaste halvseklet.


Nu är Gul jonne utgiven som


© Bente Kaj Henriksson gjorde manus, omslag och illustrationer.

Frans Liljenroth gjorde uppläsningen och jingeln.

Utgiven av Perspektiv förlag 2023


När och hur får jag tag i boken?

Gul jonne finns från mitten av juli 2023 digitalt tillgänglig hos strömningsföretagen som tillämpar prenumeration, internetbokhandlarna som säljer styckevis och biblioteken. Om den inte finns hos din bokhandlare eller ditt bibliotek - fråga efter den, be dom ta hem den. 

Återförsäljarna gör individuella påslag vilket gör att bokpriset varierar stort och jag råder inte över vilket pris de sätter. Ha koll! 

Googla på Gul jonne så kommer du att hitta fram till boken.


De första omdömena 

Gul jonne som ljudbok på Storytel, till exempel...Signerade böcker (dyrare)

Du kan köpa signerade exemplar av Gul jonne genom mej i begränsad upplaga. Då är de signerade av både huvudpersonen Henrik W Törnqwist och mej, författaren Bente Kaj Henriksson. Observera att det (förmodligen) är ett betydligt dyrare alternativ än att köpa via internetbokhandeln. 


Pris 

Postade  Överlämnade böcker

En bok 395 kr 335 kr

Två böcker 760 kr 670 kr

Tre böcker 1125 kr 1005 kr

Fyra böcker 1460 kr 1340 kr


Priserna för "postade böcker" inkluderar 6% moms och porto, priserna för "överlämnade böcker" inkluderar 6% moms.


Swisha aktuell summa till 123 428 46 42  Perspektiv och ange namn och ange vart boken ska skickas. Ett kvitto ligger i försändelsen, eller mailas om du hellre vill det och då behöver du ange din mailadress.


Kompletterande material

Du som läst eller lyssnat på Gul jonne kan kanske ha glädje av kartor, bilder och annat. Det ligger här.