Gul jonne

Intervjuer 

Först var jag fascinerad av Henriks liv och de jobb han haft och bad att få intervjua honom. Det var hösten 2020. Senare, under arbetets gång, blev det uppenbart att båda har erfarenhet av familj och arbetsliv med särbegåvningar och andra egenheter. Jätteintressant tycker jag. 


Nu är boken snart klar

Det har varit ett maratonlopp att skriva boken. Så här under slutspurten ser jag att hans händelserika liv också belyser arbetslivets (miss)bruk av särbegåvningar och avtäcker samhällsutvecklingen det senaste halvseklet.


Digitalt boksläpp

Ambitionen är att boksläppet sker strax före midsommar 2023.

Som ljudbok, e-bok och pappersbok

Då kan lanseringen börja och jag har ett hemsnickrat tänk för hur det ska ske.Blogg 

Kolla i min blogg, Bentes grubblor, där jag sporadiskt skriver hur det går för projektet. 

Distribution

Distributörer avtalade: Axiell Media för e-bok och ljudbok till de strömmande företagen, internetbokhandlarna och biblioteken, Srjärndistribution för pappersböckerna. 


Nu pågår korrekturläsning och illustrationsarbete. Återstår att göra original för de olika bokformaten som ska skickas till distributörer och tryckeri. 


Boktiteln Gul jonne

Under resans gång har projektet haft ett otal namn, utan att jag varit riktigt nöjd. Men nu är jag det. 

När Henrik lärde sej cykla på morsans gula jonne vidgades hans värld. Och på den vägen är det än i dag. Henrik har en inre drivkraft att lära och uppleva nytt. Dessutom är titeln unik, ingen annan bok heter så. Den blir lätt sökbar.


Gul jonnes vänner 

Med start 10 april finns nu en grupp vänner som vill följa hur det går och på något sätt hjälpa till. Dom ska få tycka till om val av omslag, baksidestext, målgrupper för lanseringen mm. 


Vill du vara en Gul jonne-vän så skicka mej ett mail så hamnar du på sändlistan.Det är till intet förpliktigande och du kan när som kliva av


Solna i april 2023

Bente Kaj Henriksson