GUL JONNE

Gul jonne 


(Utkast till baksidestext)


När Henrik Wismar Törnqwist lärde sej cykla på morsans gula jonne vidgades hans värld. Gräset var alltid grönare bortom, och ivern att prova nytt blev hans följeslagare genom livet. Med retstickan som vapen servade han i krävande miljöer, till exempel som kock på Operakällaren, maskinist på Skansen Restauranger och glassäljande bodknoddar i Gamla Stan.

 

Han är en legendar bland skickliga yrkesmän men tillhör bottenskrapet av affärsmän i händelserikt arbetsliv, medan delar av familjelivet, sorgligt nog, lämnar något övrigt att önska.

 

Tokigt, roligt och tragiskt om vartannat.

 

När han träffade mej som lyssnade på hans häpnadsväckande berättelser förändrades nåt hos honom. Långsamt. Men det märkte han inte förrän det var för sent.


Bente Kaj Henriksson


Intervjuer 

Först var jag fascinerad av min Henriks liv och de jobb han haft och bad att få intervjua honom. Det var hösten 2020. Senare, under arbetets gång, blev det uppenbart att båda har erfarenhet av familj och arbetsliv med särbegåvningar och andra egenheter. Jätteintressant tycker jag. Nu är boken klar

Så här efteråt ser jag att hans liv belyser arbetslivets (miss)bruk av särbegåvningar och avtäcker samhällsutvecklingen det senaste halvseklet.Digitalt boksläpp

Ambitionen är att boksläppet sker strax före midsommar 2023.


Som ljudbok, e-bok och mjukband.


Då kan lanseringen börja, och det du, det kommer du att märka av. Jag hoppas att du ska tycka att hans livsberättelse är lika intressant som jag gör.


Solna i mars 2023

Bente Kaj Henriksson


Blogg 

Kolla i min blogg, Bentes grubblor, där jag sporadiskt skriver hur det går för projektet.