Mat, Skansen & glass

Mat, Skansen & glass är namnet på mitt pågående bokprojekt som handlar om en nyfiken och kunskapstörstande kille, ständigt springande på nya bollar.


Han experimenterade sig genom ungdomen och lärde mycket. Med tiden blev han både mångsidig och skicklig och kom han att hissas ibland, men oftare att dissas på sina jobb i några av våra mest kända och folkkära organisationer.


Berättelsen om hans liv är också en indirekt skildring av Roslagen och Stockholm det senaste halvseklet inom skola, (spräng)teknik, porrindustri, gastronomi, kärnkraft, musei-pedagogik, events, fastighetsförvaltning, energibesparing och sist men inte minst - glass.


Tokigt, roligt och tragiskt om vartannat.

Intervjuer och ovanligt samarbete

Jag bad att få intervjua min huvudperson för jag fascinerades av hans liv och ville återberätta det. Och han hängde på. Det blev många timmar inspelat material.


Vi kommer från olika världar. Jag är arkitekten och organisationskonsulten som skriver skönlitterärt på äldre dar och han är den betydligt yngre mångsysslande entreprenören inom branscher som jag inte har en susning om. Såna som vi möts sällan. Såna som vi skriver definitivt inte böcker ihop. Men det har vi gjort. Han berättade och jag skrev.


Förlag och format

Projektets väg är inte utstakad men målet är klart. Berättelsen ska publiceras och spridas, helst av ett traditionellt välrenommerat förlag, och helst som ljudbok, men jag välkomnar självklart också e-bok, podbok eller vanlig pappersbok.


Manusets första del har refuserats av ett antal förlag. Sen dess har jag jobbat igenom hela manuset flera vändor och låtit testläsare ge omdömen. Det är snart dags för en ny förlagsvända.


Solna i september 2022

Bente Kaj Henriksson


Bloggar

I Bentes grubblor skriver jag sporadiskt hur det går för projektet. De är samlade här.


24/5-22 Jag har en teori

6/3-22 Talang, passion och självdisciplin

6/2-22 I väntans tider

3/7-21 Från erfaren till novis

19/6-21 Immigranten till det Litterära Riket

13/6-21 Ny hemsida & Mitt jävla liv

8/6-21 Flyter runt i förlagsvärlden och författarvärlden

11/5-21 Jag hade en plan

6/5-21 Om detta vill jag berätta

1/5-21 Vill du veta en hemlis?