Så här kan vi inte ha det

Så här kan vi inte ha det är arbetsnamnet på mitt pågående bokprojekt (tidigare arbetsnamn Mitt jävla liv) och handlar om en nyfiken och kunskapstörstande kille, ständigt springande på nya bollar.


Han experimenterade sig genom ungdomen och lärde mycket. Med tiden blev han både mångsidig och skicklig. En särbegåvning skulle man kunna säga. En riktig nörd.


För sin mångsidiga skicklighet kom han att hissas ibland, men oftare att dissas på sina jobb i några av våra mest kända och folkkära organisationer.


"Så här kan vi inte ha det" sa han själv och menade att här finns förbättringspotential för verksamheten.


Berättelsen om hans liv är också en indirekt skildring av Roslagen och Stockholm det senaste halvseklet inom skola, (spräng)teknik, porrindustri, gastronomi, kärnkraft mm.


Tokigt, roligt och tragiskt om vartannat.

Intervjuer och ovanligt samarbete

Jag bad att få intervjua min huvudperson för jag fascinerades av hans liv och ville återberätta det. Och han hängde på. Det blev många timmar inspelat material.


Vi kommer från olika världar. Jag är arkitekten och organisationskonsulten som skriver skönlitterärt på äldre dar och han är den betydligt yngre mångsysslande entreprenören inom branscher som jag inte har en susning om. Såna som vi möts sällan. Såna som vi skriver definitivt inte böcker ihop. Men det har vi gjort. Han berättade och jag skrev.


Förlag och format

Projektets väg är inte utstakad men målet är klart. Berättelsen ska publiceras, helst av ett traditionellt välrenommerat förlag, och helst som ljudbok, men jag välkomnar självklart också e-bok, podbok eller vanlig pappersbok.


I skrivande stund har manuset refuserats av ett antal förlag och just nu jobbar jag om det i grunden för att göra det mer "konsumentvänligt". Det är snart dags för en ny förlagsvända.

Solna i maj 2022

Bente Kaj Henriksson


Bloggar

I Bentes grubblor skriver jag sporadiskt hur det går för projektet. De är samlade här.


24/5-22 Jag har en teori

6/3-22 Talang, passion och självdisciplin

6/2-22 I väntans tider

3/7-21 Från erfaren till novis

19/6-21 Immigranten till det Litterära Riket

13/6-21 Ny hemsida & Mitt jävla liv

8/6-21 Flyter runt i förlagsvärlden och författarvärlden

11/5-21 Jag hade en plan

6/5-21 Om detta vill jag berätta

1/5-21 Vill du veta en hemlis?