Material till läsare & lyssnare 

För dej som har tagit del av Gul jonne finns kompletterande material. Kartor, bilder och annat smått och gott som Henrik kommenterar. Dessa sidor är under bearbetning. Klicka på det avsnitt du vill veta mer om.

Det var här det började 

Jag lärde känna Henrik Törnqwist under åren då jag var engagerad i min bostadsrättsförening i Solna och han var vår teknikförvaltare. Vi lärde känna varanda över en öl tvärs över gatan på "lokala syltan" på bilden ovan, Nyboda Inn heter den, men det ser man inte på fasaden, bara på kvittona.

Med tiden pratade vi allt mindre om huset tvärs över gatan och allt mer om oss själva och våra liv, särskilt Henriks. Jag var i ett skede i livet då jag höll på att etablera mej i Stockholm, kunde satsa helt och fullt på mitt skrivande, hade en nyfikenhet på nya bekantskaper och jag fascinerades av Henriks liv. En dag fick jag ett hugskott och frågade.

"Hörrö du Henrik, du har levet ett intressant liv som jag tror kunde intressera fler. Jag skulle vilja intervjua dej med bandspelare på och teckna ner din story, för att ge ut den på något sätt. Kan du tänka dej det?"

Det kunde han. Och han började berätta. Om UPPVÄXTEN, om tiden som KOCK I FINA KÖK, MASKINIST PÅ SKANSEN, MASKINIST I EGEN LÅDA och hur livet snabbt förändrades, SLAG I SLAG, vilket är en resumé av hans sextio händelserika år i jordelivet. Tre år senare gavs boken ut, i eget förlag, som en biografisk roman med namnet Gul jonne. Som ljudbok, e-bok och pocket och den har fått välvilligt mottagande.UPPVÄXTEN

1962 - 1982

KOCK I FINA KÖK

1982 - 1989

SLAG I SLAG

2020 - 2023 då han fyllde sextio år.

UPPVÄXTEN 1962 - 1982

KOCK I FINA KÖK 1982 - 1989

MASKINIST PÅ SKANSEN 1989 - 2001

MASKINIST I EGEN LÅDA  2001 - 2019 

SLAG I SLAG 2020 - 2023 då han fyllde sextio år.