Projekt

Pågående 


Gul jonne 

är en biografisk roman om Henrik W Törnqwist, av Bente Kaj Henriksson med Frans Liljenroth som uppläsare av ljudboken och utgiven av Perspektiv förlag, Stockholm 2023.


Gul jonne finns sedan sommaren 2023 som ljudbok, e-bok och pocket tillgänglig hos de strömmande företagen, internetbokhandeln och biblioteken. Sök på "Gul jonne" så kommer du att hitta.


Som indieutgivare är utmaningen nu att göra Gul jonne känd bland dem som gillar färgstarka levnadsskildringar - i Sverige och varför inte i Norden. 

Många goa ord har skrivits om Gul jonne.  Till exempel...


"En helt fantastisk bok som verkligen kan rekommenderas. Rolig, välskriven och berättad på ett helt underbart vis. En riktigt bra feel good bok att bara åka med i. Riktigt bra uppläst dessutom!"


"... för att inte tala om hans språkbruk som få behärskar numer. Underbart återgivet..."


"Vilken fantastisk bok. Av och om en enastående, rakt upp ner, synnerligen begåvad människa! Denne man vill jag ta en bira med! Kul om Bente hänger på också! Läs/lyssna och njut!"


"En fängslande berättelse om en fascinerande person. Boken har varit tät på händelser och man har hela tiden drivits att lyssna vidare för att se hur livet ska utveckla sig för huvudpersonen. En bok som inte liknar någon annan jag läst/lyssnat på!"


"Gripande berättelse, varm och händelserik. Och vilken line up... läs, läs."

Den digitala skrivbordslådan innehåller

Kunskapsnystanet är ett stort projekt för kunskapstörstande barn, som för närvarande är vilande, ligger mig varmt om hjärtat. De handlar om en driftig och vetgirig flicka som i sin iver efter kunskap lär sig om fästingar, virus och bakterier och sånt. Böckerna förmedlar en faktabaserad världsbild för vetgiriga barn. Viktigt, inte minst i pandemitider där kunskapsresistensen sprider sig pandemiskt.Draken på Skytteholm

en saga som, för enkelthetens skull, blir en e-bok. Ett litet projekt i mina ögon.


Uppföljare till Gul jonne?

Folk frågar hur det går för Henrik efter allt han var med om i Gul jonne. Återstår att se hur mottagandet blir. Alltså, Kanske kan det bli en uppföljare.